Jak jsem si vybíral popruh na zrcadlovku a proč Peak Design

Jak jsem vybíral popruh na zrcadlovku

Začal jsem tedy pátrat po možnostech nějakého neoriginálního popruhu, který by mi vyhovoval. Nejdříve jsem směřoval k tomu, že si nechám popruh vyrobit na zakázku, což nabízí poměrně velké množství firem v ČR i zahraničí. Když si pár známých a kamarádů popruh nechalo vyrobit, podíval jsem se na ně a zjistil jsem, že vlastně kromě vlastního vzoru a například vyšitému logu je popruh kopií originálního, možná trochu silnější, co se do šířky týče a vlastně nenabízí žádné praktické plus.
 
Pátral jsem tedy dál až jsem narazil na značku Peak Design. Popruh Peak design je vyroven ze stejného materiálu jako bezpečnostní pásy v autě a v místě kolem krku je ještě vypolstrován, tak aby tato část byla silnější a do kůže neřezala. Taktéž tento materiál absolutně v horku nelepí.
 
Další jeho předností je způsob uchycení a flexibilní možnosti nošení na krku/přes rameno a velice jednoduché a rychlé nastavení délky popruhu dle vlastní potřeby.
 
Popruh na zrcadlovku Peak Design
 
Uchycení na fotoaparátu je řešeno kotvičkami Anchor (které se dají i dokupovat). Tyto kotvičky jsou vlastně kousky silného lanka, které je na konci opatřeno kruhovou "kotvou". Tato kotva se potom jednoduše zasune nebo vyndá z popruhu na zrcadlovku a  díky destičce, která se šroubuje do stativového závitu je možnost fotoaparát nosit na krku, kolem těla nebo přes rameno. Popruh se jen přepne na požadovanou kotvu.
 
Popruh na zrcadlovku Peak Design SlideKotvy Anchor od popruhu Peak Design
Dále popruh disponuje duralovými nastavovacími přezkami, díky nimž si během vteřiny nastavíte jeho požadovanou délku.
 
Všeobecně mě řešení značky Peak Design nadchlo a nedokáži si představit lepší řešení popruhu než tento. Aktuálně se dá popruh  Peak Design Slide pořídit ve třech barevných variantách za cenu kolem 1600kč s PDH.
 
Poruhy na zrcadlovku Peak Design