Patrik Staněk
26.07.2024

Jak na makrofotografii?: Průvodce pro začínající fotografy

Makrofotografie je fascinující žánr fotografie, který umožňuje odhalit detaily běžně neviditelné pouhým okem. Tento článek vás provede základními kroky, jak začít s makrofotografií pomocí digitální zrcadlovky (DSLR) nebo bezzrcadlovky (mirrorless), a představí vám příklady fototechniky od značek Sony, Canon a Nikon.

Čist článek
25.07.2024

Typy objektivů na digitální zrcadlovky a bezzrcadlovky: Na co se jaký objektiv používá?

Vybírání správného objektivu pro vaši digitální zrcadlovku nebo bezzrcadlovku může být složité, zejména s tolika možnostmi na trhu. Každý objektiv má své specifické využití, ať už fotografujete krajinu, portréty, sport nebo makro. Tento článek vám pomůže pochopit různé typy objektivů, jejich využití a poskytne příklady populárních modelů.

Čist článek
25.07.2024

Poslední místa v Bavorském lese 2024, sleva na objektivy, nový videokurz a mnoho dalšího

Zdravím Vás, máme tady skoro půlku prázdnin a tak Vám zasílám aktuální informace o workshopech, slevách či nových článcích na blogu.

Čist článek
24.07.2024

Jak Správně Vybrat Stativ na Fotografování?

Výběr správného stativu je klíčovým krokem k dosažení ostrých a stabilních fotografií. Ať už jste začátečník nebo pokročilý fotograf, stativ je nezbytný nástroj, který vám umožní rozšířit vaše fotografické možnosti a zachytit snímky, které by jinak nebyly možné. Zde jsou podrobné informace a rady, které vám pomohou vybrat ten nejlepší stativ pro vaše potřeby.

Čist článek
24.07.2024

Jak fotografovat hvězdy digitální zrcadlovkou nebo bezzrcadlovkou: Kompletní průvodce

Fotografování hvězd a noční oblohy je fascinující a uspokojující disciplína, která vyžaduje správné techniky a vybavení. Tento článek vám poskytne podrobný návod na fotografování hvězd digitální zrcadlovkou (DSLR) nebo bezzrcadlovkou (mirrorless) a doporučí potřebné příslušenství.

Čist článek
24.07.2024

Jak vybrat správný monitor na úpravu fotografií: Průvodce pro fotografy

Pro fotografy je kvalitní monitor nezbytným nástrojem pro přesnou úpravu fotografií. Správně zvolený monitor vám umožní vidět snímky tak, jak skutečně vypadají, což je klíčové pro dosažení profesionálních výsledků. V tomto článku se podíváme na hlavní faktory, které byste měli zvážit při výběru monitoru na úpravu fotografií.

Čist článek
24.07.2024

Základní nastavení fotoaparátu Sony (nejen) na fotografování zvířat

Fotografování divokých zvířat a přírody je fascinující způsob, jak zachytit krásu světa kolem nás. Sony fotoaparáty jsou známé svou kvalitou a pokročilými funkcemi, které mohou pomoci i začátečníkům dosáhnout skvělých výsledků. Tento článek vám poskytne základní návod na nastavení vašeho Sony fotoaparátu pro úspěšné fotografování v přírodě.

Čist článek
20.02.2024

2024 - Aktuální informace na jednom místě

Fotoexpedice, workshopy, kurzy, slevové akce a vše důležité na jednom místě. Naučte se se mnou fotit v českých zoo nebo v deštném pralese na druhém konci Světa. ;)

Čist článek
15.01.2024

2024 - Zajímavé slevy - Tamron, Bushman, Shimoda nebo Haida filtry

Poslední články, zajímavé nabídky na objektivy, batohy, filtry nebo oblečení Bushman. To vše najdete v tomto článku.

Čist článek