Patrik Staněk
19.10.2023

Jak upravit fotografii pro Facebook

Nejpoužívanější sociální sítí současnosti je Facebook. Bohužel tato sociální síť moc nemyslí na fotografy a při nahrání fotografie v plném rozlišení, fotografii komprimuje, dost podstatným způsobem ničí její kvalitu a o ostrosti ani nemluvě. 

Čist článek
01.07.2021

JAK PŘIPRAVUJI FOTOGRAFIE PRO TISK

Před každým tiskem fotografie je potřeba udělat pár úprav, aby fotografie na papíře odpovídala barevně fotografii, kterou vidíme na monitoru, musíme jí doostřit a uložit ve správném formátu.

Čist článek
01.07.2021

DXO NIK COLLECTION - SADA FILTRŮ PRO PHOTOSHOP

Pro úpravu svých fotografií používám zásadně Photoshop a to v aktuální verzi CC (Creative Cloud)... Kromě standartních funkcí Photoshopu jako je Camera RAW (základní úpravy RAW souboru), rozostření, zostření atd. atp. používám i sadu filtrů od DXO a to Nik Collection.

Čist článek
01.07.2021

Jak vytvořit vlastní logo ve Photoshopu

Chcete si rychle vytvořit vlastní logo, které vložíte do fotografie? Mrkněte na můj rychlý návod... Více videí a návodů na postprodukci najdete u mě na youtube nebo webu.

Čist článek
01.07.2021

Základy práce s Camera Raw ve Photoshopu

V tomto videu najdete základy práce se zásuvným modulem Photoshopu Camera RAW, který slouží k vyvolávání fotografií z RAW formátu do jpg, tiff nebo psd, případně pro další práci s fotografií přímo ve Photoshopu.

Čist článek
01.07.2021

HDR - složení více fotografií do jedné v Photoshop CC

V případech, kdy fotografujete scenérii nebo situaci, kde panují extrémní světelné podmínky, je lepší vyfotit více fotografií na různé expozice a poté je složit do jedné fotografie. Jak na to? Mrkneme v tomto videu.

Čist článek
01.07.2021

Moje workflow aneb jak vybírám a upravuji fotografie

V tomto článku najdete video, ve kterém si ukážeme v čem upravuji fotografie, jak vybírám tu správnou, jaké používám pluginy nebo jak fotografie ukládat před tiskem nebo vložením na sociální sítě.

Čist článek
11.05.2021

Photoshop CC - úprava fotografie lva berberského

Další z mých úprav ve Photoshopu CC. Tentokrát mládě lva berberského Amira z plzeňské ZOO. Použití Nik Collection, rozostření a uložení fotografie pro Facebook.

Čist článek