Fotoexpedice do Thajska se blíží. Kam se podívám a co bych rád vyfotil?

Kam vyrážím do Thajska aneb expedice se blíží

Moje cesta začne 13.ledna v 15:15 na letišti Václava Havla, odkud odlétám do Dubaje a dále do Bangkoku v Thajsku. Po příletu ztrávím první 2 dny v Bangkoku, kde bych rád navštívil větší městské parky a okolí města. V Bangkoku žije již 3 roky můj bratranec, tak bude prohlídka města i s průvodcem. Před odletem si připravím veškerou výbavu, o které jsem psal v tomto článku. Samozřejmě to také bude první velký "test" mé nové výbavy od Olympusu, o které jsem psal v tomto článku a 1,5 měsíční zkušenosti v tomto.
 
Třetí den pojedu minibusem cca 200km na jihozápad do národního parku Kaeng Krachan, který se leží na hranicích s Barmou. V tomto národním parku žije 57 známých druhů savců, 461 druhů ptáků a přes 300 druhů motýlů. 
 
Můžete zde vidět savce jako White-handed Gibbon, Dusky Leaf Monkey, zlatý šakal, štěkajícího jelena, medvědy, divokého psa, kance, levharta obláčkového, klasického levharta či slony. V průměru zde za den můžete vidět až 50 druhů ptáků a velké množství motýlů a dalšího hmyzu. Osobně doufám aspoň v jednoho levharta :-) Držte mi palce.
 
Fotografie jsou jen ilustrační a nejsou mé.
 
Na východní straně národního parku se rozprostírá velké jezero Kaeng Kra Chan, u kterého jsem si našel ubytování a každý, ze 7 dní, které tam budu, vždy vyrazím hned po svítání hledat zvířata. V plánu mám ranní a večerní fotografování před západem slunce a noční fotografování. Den nebo dva bych chtěl zůstat na břehu jezera a pozorovat život kolem vody a jejího těsného okolí.
 
Po 7 dnech v Kaeng Krachan se budu přesouvat místní dopravou do druhého národního parku a to Khao Sam Roi Yot. Tento národní park se nachází v jižní části Thajska asi 130km od Kaeng Krachan a sousedí s Thajským zálivem.
 
Národní park Khao Sam Roi Yot jsem si vybral, jelikož je v jeho blízkosti thajský záliv a tak budu mít možnost fotografovat jak zvířata žijící kolem vody, tak v pralesích národního parku. Ubytování jsem si tentokrát našel na jeho východní straně, abych to měl jak do parku, tak k zálivu co nejblíže.  Můžete zde narazit na Orlovce říčního, Orla proměnlivého, několik druhů sov a desítky dalších druhů ptáků. Dále se tady vyskytuje kočka rybářská, cibetka nebo linsang skvrnitý. Z opic je k vidění makak jávský, hulman tmavý či outloň váhavý.  Za zmínku ještě stojí luskoun ostrovní nebo Agama motýlí. Samozřejmostí je hromada druhů skokanů či hadů.... 
 
Fotografie jsou jen ilustrační a nejsou mé.
 
Za zmínku v tomto národním parku stojí i Phraya Nakhon Cave, což je jeskyně, ve které je postavena svatyně.
 
Osobně bych rád viděl aspoň jednoho zástupce levharta, už na Borneu to byl o moje největší přání, ale bohužel se levharta obláčkového nepodařilo vidět, není samozřejmě ani divu, je to malá kočkovitá šelma a najít jí v pralese je vesměs nemožné. Snad mi tentokrát bude přát větší štěstí.
 
Více informací o národních parcích Thajska naleznete například na www.thainationalparks.com . 
 
Po návratu z Thajska plánuji uspořádat expedici i pro Vás, kterou bych rád směřoval na stejná místa. To je také jeden z důvodů proč do Thajska v lednu letím sám, abych se tam podíval a vytipoval nejlepší lokality pro další expedici a fotografování co největšího počtu druhů zvířat. Expedice se bude konat na přelomu července/srpna 2018 a bude pro 6 účastníků. Více informací se dozvíte začátkem února 2018 po mém návratu z Thajska. V případě zájmu již nyní, mě neváhejte kontaktovat. Místo lze již teď rezervovat. Předběžný termín expedice je 26.7. - 11.8.2018. Cenu odhaduji na cca 70 tisíc (včetně letenek).