Patrik Staněk
27.07.2022

Newsletter - nezmeškej novinky, nové kurzy, slevy nebo fotoexpedice

Přihlašte se k odběru novinek. 1x měsíčně ode mě obdržíte email se všemi novinkami jako jsou termíny kurzů, fotoexpedic, zajímavé slevy na fototechniku a příslušenství nebo soutěže o hodnotné ceny.

Čist článek
25.07.2022

Termíny fotoexpedic a workshopů 2023

Zdravím Vás, níže naleznete veškeré termíny fotoexpedic a workshopů na rok 2023. Příští rok se mnou můžete vyrazit 2x do Malajsie na ostrov Borneo za orangutany a kahau nosatými nebo do národních parků Thajska (jen 3 účastníci) hledat tygry, levharty a mnoho dalších zvířat. V případě zájmu o fotoexpedici mě kontaktujte pro více informací.

Čist článek
01.07.2021

REŽIM AUTO, S, A, TYPY OSTŘENÍ A NA CO SI DÁVAT POZOR PŘI FOCENÍ ZVÍŘAT

V tomto článku se podíváme na nastavení režimů AUTO, priorita clony A, priorita času S, typy ostření (AF-A, AF-C, AF-S, manuální ostření) a taktéž na co si dávat pozor, při fotografování zvířat a fotografování všeobecně.

Čist článek
01.07.2021

JAK PŘIPRAVUJI FOTOGRAFIE PRO TISK

Před každým tiskem fotografie je potřeba udělat pár úprav, aby fotografie na papíře odpovídala barevně fotografii, kterou vidíme na monitoru, musíme jí doostřit a uložit ve správném formátu.

Čist článek
01.07.2021

DXO NIK COLLECTION - SADA FILTRŮ PRO PHOTOSHOP

Pro úpravu svých fotografií používám zásadně Photoshop a to v aktuální verzi CC (Creative Cloud)... Kromě standartních funkcí Photoshopu jako je Camera RAW (základní úpravy RAW souboru), rozostření, zostření atd. atp. používám i sadu filtrů od DXO a to Nik Collection.

Čist článek
01.07.2021

Jak vytvořit vlastní logo ve Photoshopu

Chcete si rychle vytvořit vlastní logo, které vložíte do fotografie? Mrkněte na můj rychlý návod... Více videí a návodů na postprodukci najdete u mě na youtube nebo webu.

Čist článek
01.07.2021

Základy práce s Camera Raw ve Photoshopu

V tomto videu najdete základy práce se zásuvným modulem Photoshopu Camera RAW, který slouží k vyvolávání fotografií z RAW formátu do jpg, tiff nebo psd, případně pro další práci s fotografií přímo ve Photoshopu.

Čist článek
01.07.2021

HDR - složení více fotografií do jedné v Photoshop CC

V případech, kdy fotografujete scenérii nebo situaci, kde panují extrémní světelné podmínky, je lepší vyfotit více fotografií na různé expozice a poté je složit do jedné fotografie. Jak na to? Mrkneme v tomto videu.

Čist článek
01.07.2021

Moje workflow aneb jak vybírám a upravuji fotografie

V tomto článku najdete video, ve kterém si ukážeme v čem upravuji fotografie, jak vybírám tu správnou, jaké používám pluginy nebo jak fotografie ukládat před tiskem nebo vložením na sociální sítě.

Čist článek