Patrik Staněk
11.05.2021

Fotografování zvířat - 10 rychlých rad

Jak na fotografování zvířat? Na co si dát pozor? Z jakého úhlu je fotit? Jak je fotím já? Jak na to kompozičně? Níže najdete 10 rychlých tipů.

Čist článek
11.05.2021

Jak na nastavení fotoaparátu, když chcete fotit měsíc

Vytvořil jsem pro Vás rychlé video, jak nastavit fotoaparát na focení měsíce. Ve videu najde návod pro všechny základní značky fotoaparátů. Pokud budete mít nějaké otázky, klidně se ptejte na Facebooku nebo Instagramu, případně napište email.

Čist článek
11.05.2021

Photoshop CC - úprava fotografie lva berberského

Další z mých úprav ve Photoshopu CC. Tentokrát mládě lva berberského Amira z plzeňské ZOO. Použití Nik Collection, rozostření a uložení fotografie pro Facebook.

Čist článek
11.05.2021

34 dní v pralesích aneb jaké to bylo...

Na začátku léta jsme vyrazili na 34 dní dlouhou fotoexpedici do deštných pralesů Thajska a ostrova Borneo. Jaká byla cesta? Co jsme zažili? To se dočtete v tomto článku.

Čist článek
11.05.2021

Jaká byla cesta do Thajska, co jsem viděl a kdy se chystám na další expedici

Při plánování foto expedice do Thajska jsem se rozhodoval do jakých národních parků zavítat. Nakonec jsem se rozhodl pro národní parky Kaeng Krachan National Park,Khao Sam Roi Yot National Park a Kui Buri National Park a to z důvodu rozmanité fauny a největší šance vidět velké množství zvířat. Vždy je pro mě expedice něco úžasného a velká změna od kurzů v českých zoo nebo národním parku Bavorský les.

Čist článek
11.05.2021

Kam vyrážím do Thajska aneb expedice se blíží

Při plánování foto expedice do Thajska jsem se rozhodoval do jakých národních parků zavítat. Nakonec jsem se rozhodl pro národní parky Kaeng Krachan National Park a Khao Sam Roi Yot National Park. 

Čist článek
11.05.2021

Borneo - ráj pro fotografa

Expedice na ostrov Borneo, který je třetím největším ostrovem Světa, jsem se hodně těšil. Jelikož jsem tam ještě nebyl, vybral jsem si variantu cesty s dobrým kamarádem a skvělým fotografem Petrem Bambouskem, který tam byl již několikrát, zná místní poměry a v neposlední řadě se velice dobře vyzná v místní fauně a floře.

Čist článek
11.05.2021

Výstava - 6 pohledů do přírody - Art&Food ZOOna

Zdravím Vás všechny, tuto neděli 28.6.2020 od 17:00 proběhne v areálu Art&Food ZOONy vedle pražské zoo vernisáž naší výstavy, kde bude ke shlédnutí 36 obrazů zvířat i 3,5m velké billboardy se zvířaty.

Čist článek
11.05.2021

Mobilní aplikace pro fotografa aneb co používám

Jako fotograf používám ke své práci různé mobilní aplikace a to jak na úpravu fotografií, tak i na zjištění druhů ptáků či umístění slunce při východu/západu. Teď se na ně podíváme trochu více.

Čist článek