Patrik Staněk
11.05.2021

Jak jsem začínal a jak je to teď aneb život profesionálního fotografa

Stále dostávám otázky typu zda mě to uživí? Jak se dá focením vydělat nebo kolik mám volného času... Tak jsem Vám to trochu níže sepsal, aby jste měli představu, jak vypadá takový klasický život profesionálního fotografa... Pěkné počtení. Třeba Vám to pomůže k rozhodování zda do toho jít nebo ne.

Čist článek
11.05.2021

12 měsíců života fotografa v 5 minutách

V rámci mojí přednáška na FotoŠkoda FESTu, která proběhne příští úterý, jsem vytvořil krátké video z posledních 12 měsíců mého života.

Čist článek
11.05.2021

Chceš pomoct své zoo? Tady najdeš jak na to. #pomahamezviratum

Chceš pomoct své oblíbené zoo v aktuální situaci? Můžeš třeba adoptovat zvíře nebo si koupit reklamní předměty, pernamentky a další drobnosti a tak zoo podpořit. Níže nalezneš přehledně kam mrknout a jak můžeš pomoci.

Čist článek
11.05.2021

Rozhovor pro Čepro a.s.

Nedávno jsem dělal rozhovor pro časopis společnosti Čepro, a.s., kde pracuji Po - Pá jako specialista IT infrastruktury. Níže si ho můžete přečíst.

Čist článek
11.05.2021

Rozhovor a video pro Fotolab (Cewe)

Rozhovor s Patrikem Staňkem, který se systematicky věnuje fotografování zvířat, přináší detaily odhalující začátky jeho tvorby a zkušenosti s dříve používanou fototechnikou. Dále popisuje důvody, které ho vedly k aktuální změně fotografického systému na produkty značky Canon a Sigma. Přidává několik rad pro začínající tvůrce při výběru správné fototechniky a jakým chybám se mají při focení vyhnout.

Čist článek
11.05.2021

Rozhovor pro časopis městské části Praha - Čakovice

Akorát jsem dopsal odpovědi na otázky redaktorky časopisu městské části Praha - Čakovice, kde se mnou vyjde rozhovor a následně 23.11.2020 od 19:00 budu mít v čakovickém zámku přednášku o mém focení a cestování do pralesů Asie (doražte, je to zdarma). Jelikož nejste všichni z Čakovic jako já, tak si níže můžete celý, necenturovaný rozhovor bez korektury přečíst také. 

Čist článek
11.05.2021

Základní nastavení fotoaparátu a typy ostření

V tomto videu najdete základní nastavení fotoaparátu Všech značek a základní typy ostření a na co se používají. Taktéž se dozvíte proč vybírat ručně zaostřovací body nebo co je to ISO a vyvážení bílé barvy.

Čist článek
11.05.2021

Jak jsem vybíral popruh na zrcadlovku

Vždy po nákupu zrcadlovky, jsem při celodenním nošení nadával na to, že originální popruh je nepříjemný, u Nikonu ještě navíc opatřen z vnitřní strany kůží a díky tomu se lepí na krk... Jeho hrany jsou poměrně ostré a po hodině řeže nepříjemně do krku. 

Čist článek
11.05.2021

Dron DJI Mavic 2 Pro - stále lepší a lepší

Kromě Olympusu, o kterém jsem několikrát psal tady nebo tady, používám na focení drony DJI. Nedávno jsem měl zapůjčený od společnosti DJI | Telink novinku a to drona DJI Mavic 2 Pro. Jak se mi líbil a co všechno umí? Čtěte dále.

Čist článek